П`ятниця, 26.04.2024



Головна » 2014 » Вересень » 21 » ДЕНЬ ЯГОТИНА 2014. Відео
19:13
ДЕНЬ ЯГОТИНА 2014. Відео

20 вересня в Яготині пройшли численні заходи з відзначення дня міста , та приурочені дню визволення Яготина.
Урочистості розпочалися мітингом з нагоди 71-ї річниці визволення міста  від німецько-фашистських загарбників у роки другої світової війни. Для участі у мітингу до меморіального комплексу “Алея слави”прийшли члени громади, голови підприємств, установ, організацій та керівники району. Захід розпочався виконанням гімну України.  Далі до присутніх звернулися представники влади. Першим виступаючим стала гостя з Києва, директор департаменту містобудування та архітектури обласної адміністрації – Мошинська Наталя Ігнатівна. Вона передала вітання від обласної влади та побажала сил для розбудови та укріплення нашої держави. Після однієї пані Наталії, до слова запросили іншу пані Наталію, а саме Яготинського міського голову  - Наталію Дзюбу.
Мер міста привітала учасників зібрання та подякувала усім тим, хто своїм внеском підтримує наше рідне місто, та робить все щоб можна краще жити вже завтра. Також міський голова побажала Божої допомоги у збереженні нашого краю. Після слів міського голови перед присутніми зі словами вітань виступили голова районної державної адміністрації в В Г Грицай та голова районної ради С В Лисенко. Пан Грицай , зокрема, побажав усім ніколи не зазнавати лихоліть війни, а пан Лисенко побажав присутності в домівках тепла, та радості.
Після хвилини мовчання, учасники мітингу традиційно  поклали квіти до братської могили.


Після завершення першої частини мітингу, учасники перемістилися до” алеї героїв” де було відкрито пам’ятний знак героям, який ініціювала міський голова, а допоміг втілити даний задум у життя всім відомий О.О Сіренко.(дивіться відео)

 Після відкриття пам’ятного знаку усі присутні вшанували учасників воєнних дій на сході (так званої АТО).
Зокрема було надано слово учаснику війни Івану Сехно та матері воїна – П‘яті Вірі Григорівні, які розповіли про будні цієї новітньої війни, яку розпочав проти нашого народу “біснуватий-карлик”. (дивіться відео)


  Після закінчення мітингу бажаючі, проходячи повз “калинову алею”, могли послухати музику у виконанні  народного духового оркестру  Яготинського районного будинку культури.
Далі святкові заходи перемістились на центральний майдан Яготина, де відбувся танцювальний вернісаж. Свою майстерність демонстрували танцювальні колективи Яготинських дитячих шкіл естетичного виховання (дивіться відео) .

Пропоноване відео є короткою нарізкою марафону. Повна версія танцювального марафону у високій якості є в архіві  Яготин інфо. Бажаючі можуть замовити повну версію  за телефоном 097 627 41 31
Марафон тривав дві години в режимі non-stop . Між танцювальними композиціями проходив анонсований аукціон-продаж дитячих малюнків «Ми за мир» вихованців дошкільних навчальних закладів міста. Бажаючі могли придбати вподобані дитячі роботи. Кошти від продажу мали відіслати на допомогу АТО.  І хоча початкова ціна малюнків стартувала з 50-ти гривень охочих купити роботи спочатку було не так багато. Так тривало до появи міського голови та депутата ВР України Сергія Міщенка. Власне тоді ставки зросли.


Основні урочистості розпочались після 18-ї години. В рамках заходу до мешканців та гостей зі словами вітань звернулися керівники району, які знову привітали присутніх та побажали миру в цей не легкий час доповнивши таким чином свої ранішні промови. Згодом до вітальних слів доєднався й гість з Молдови, мер міста Калараш -  М.Мельник, який не зважаючи на сумніви, таки приїхав до Яготина, щоб висловити підтримку Яготинцям в час війни. Ця тема для гостя є зрозумілою, адже Молдова має свій “досвід ” подібної війни ( Придністровський конфлікт).
Традиційно під час урочистої частини достойникам міста було вручено почесні відзнаки. Зокрема О О Сіренку, та  В І Бабаку.


На завершення нагадаємо, що цього року відзначення дня Яготина тривало менш масштабно. Було вирішено відмовитись від гучних заходів феєрверків, а зробити акцент на патріотизмі та вшануванні пам’яті. Що , врешті, й було зроблено.

 

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 2431 | Теги: День Яготина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 Небайдужий яготинець  
Сказав А - кажи Б... У кого боліла голівонька?:

4 Kot  
Со своей, или у вас тонкая ирония от того что вам не удалось напиться на дне города ?

3 Max  
С какой головой с районной?

2 Kot  
Пить надо с головой ))

1 Max  
Шо відгуляли то відгуляли. Мабуть в декого й досі голівонька болить. Ну ви зрозуміли надіюсь

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 215




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1286]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail