Вівторок, 23.04.2024



Головна » 2018 » Квітень » 16 » Чим завершиться силовий "підхід" Яреми на Київщині
15:03
Чим завершиться силовий "підхід" Яреми на Київщині

Зараз дві групи впливу орієнтовані на Банкову змагаються між собою, щоб взяти владу на Київщині в свої руки. Ставши одноосібними представниками президента в області напередодні старту президентських перегонів. Але замість цього існує висока вірогідність того, що Порошенко напередодні активної стадії президентської кампанії залишиться ні з чим
В українській політиці, як і в бізнесі (власне, у нас ці поняття часто є елементами одного цілого), діють два загальновідомих процеси обєднання капіталів – злиття і поглинання. Мабуть, справжній профі в цих процесах є лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка зуміла проковтнути всіх попутників: і перспективного у той час Миколу Томенка, і Бориса Тарасюка з "Народним рухом", і ПРП, яка мала непогану партійну структуру і кілька впізнаваних облич – Віктора Пинзеника, Сергія Соболєва. В результаті, всі вони зникли з політичної карти як самостійні фігури. Залишилася лише Тимошенко...
У Київській області зараз відбувається майже аналогічний процес. Щоправда, зі своїми нюансами, які дають підстави сумніватися в тому, що тут поглинання однієї політичної групи іншою відбудеться тихо і без боротьби. Справа в тому, що замість "старої" команди Москаленка-Горгана, яка одноосібно очолила президентську вертикаль в області в 2016 році (під гарантії взяти область під контроль, що зроблено не було), в область неспішно, але дуже впевнено заходить інша президентська група Кононенка-Яреми – двох найближчих соратників Порошенка. Поява таких фігур лише засвідчила ключову важливість Київщині в передвиборчих розкладах. Але їх діяльність вже викликала чимало зауважень.
Ця "парочка" почала акуратно зачищати районну владу. І від відвертих ворогів, і від нестабільних союзників. Поступово заводилися свої люди: Олександра Туренка, якого називають лояльнним до Кононенка-Ярема, перевели з Обухівської в Бориспільську РДА. У свою чергу, на Обухів поставили Івана Рудяка, якого називають людиною Сергія Березенка і близького до керівництва СБУ. Ці два пристоличні райони надзвичайно важливі: а) Обухівський район – особисто для Кононенка, оскільки є ключовим у 94-у виборчому окрузі, б) Бориспіль - особисто для Яреми, який схоже вирішив викурити з округу №98 Сергія Міщенка.
Зараз ця зачистка Міщенка вилилася в ще кілька нових показових призначень. Наприклад, Юрія Клименка - соратника та близького друга брата Віталія Яреми Олександра - на посаду голови Переяслав-Хмельницької РДА. Подібна ситуація сталася і з Яготинською РДА, яку очолив Василь Шмигановський – колишній начальник Яготинського відділення Пенсійного фонду. Обидва ці райони входять в округ Міщенка.
Не забула Банкова і про Кагарлицький район, який днями очолив Роман Коваленко – колишній заступник голови райадміністрації Віктора Коляди, який до цього працював у Білоцерківському аграрному університеті, ректором якого є одіозний екс-регіонал Анатолій Даниленко, який зараз перефарбувався у "радикала". Це призначення свідчить про те, що про округ депутата-втікача Олександра Онищенка теж ніхто не забув.
Але є й інша сторона медалі. Підсилення групи Кононенка-Яреми вже призвело до того, що зараз між нею і групою Москаленка-Горгана назріває гострий конфлікт. Справа в тому, що сторони вже змагаються за право представляти інтереси президента. І замість того, щоб розписати фронт робіт та географію діяльності вони вже займаються обопільними"підставами" і навіть ведуть "сепаратні" переговори з опонентами – і з "Опоблоком", і з "Батьківщиною".
Наразі в Київській області ще лишилися вакантні РДА. І можна очікувати, що за те, хто очолить той чи інший район, розгорнеться жорстка кулуарна штовхонина. Зокрема, боротьба очікується за Бородянську РДА, яка є важливим форпостом для Ярослава Москаленка - цей район входить в його мажоританий округ. Там, з одного боку, засіла вірна йому родина Єрків, з іншого – місцеві розповідають про стрімке посилення позицій депутата облради Сергія Федорченка, який, з одного боку, ніби є представником "ударівського" крила БПП, але водночас, за інформацією нашого видання, зараз Федорченко перебуває в орбіті групи Кононенка-Яреми. Що це означає в перспективі? Реальну війну. І з застосування репресивної системи, силовиків та інформаційних провокацій...
У всій цій історії варто виділити абсолютно негативний кадровий підхід: обидві президентські групи  розставляють на посади людей за принципом особистої лояльності і без врахування професійних якостей та політичного бекграунду. Всі слідкують за тим, як в темні часи Середньовіччя, сюзерени розставляють на посади своїх васалів. Цілком очікувано, що у людей цей процес викликає відразу – адже всі все прекрасно розуміють. Тим паче, що логічно пояснити, чому призначили одіозного "регіонала", "антимайданівця" і прихильника "руського міра" Юрія Клименка, чи збитого льотчика, колишнього міліціонера Василя Шмигановського, окрім як через їхню персональну відданість Віталію Яремі, не зміг ніхто. Та й не збирався. Коли ж на відповідальні посади без будь-яких пояснень призначають непотріб – це призводить до системної кризи влади. Що навіть гірше за внутрішню боротьбу, яка розгортається у президентському оточенні. Хоча шкоди, яку вони вже завдали Порошенку напередодні старту президентської кампанії, складно перебільшити..

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                            Микола Тицький, "Моя Київщина"

 

Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 2571 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail