Четвер, 25.04.2024



Головна » 2010 » Грудень » 29 » Будьте обережні, розпоряджаючись нерухомістю
16:19
Будьте обережні, розпоряджаючись нерухомістю
Якщо ви сьогодні володієте нерухомістю ви є власником і чим більше у вас цієї нерухомості тим ви заможніший власник. На жаль це викликає у  деяких людей заздрість, а є й такі що шукають можливість стати власниками вашої нерухомості. Потрапити в халепу під час операцій з нерухомістю може кожен, але дотримання простих правил безпеки дасть вам змогу звести ризик до мінімуму.
За даними МВC України, в Києві та області лише за 10 місяців з початку року міліцією порушено десятки кримінальних справ за статтею "шахрайство". Усі випадки стосуються махінацій з нерухомістю. Розкрито з них ледь-ледь половина.
Пропоную розглянути найпопулярніші способи аферистів з нерухомості і дати кілька практичних порад, як убезпечитись під час операцій з власною нерухомістю.
Ринок нерухомості, особливо в Києві та навколо нього завжди приваблював шахраїв різної кваліфікації. Як Київ  та область це велика агломерація, у якій ціни на житло одні з найвищих в Україні, тож методів та способів шахрайства у зловмисників – цілий арсенал.
Нещодавно правоохоронці затримали групу зловмисників, які торгували житлом померлих. Через двірників, знайомих, сусідів зловмисники дізнавалися про одиноких, тяжких хворих або літніх громадян, які незабаром можуть піти з життя. У наміченої жертви викрадали документи в транспорті або шляхом проникнення тайно або під надуманим предлогом до будинку чи  квартири. Потім з потрібними документами виставляли житло на продаж.
Потрібно ретельно перевіряти нерухомість, якщо вона продається за дорученням. Упевніться в районного державного нотаріуса через єдиний реєстр довіреностей, що така довіреність справді є. А навіть якщо є, уважно розберіться, що саме і хто кому довіряє. Бо цілком може виявитися, що продавець надав доручення на право володіння, тільки не будинком чи квартирою, а наприклад транспортним засобом.
Орендуючи будинок, квартиру, або дачу теж потрібно бути дуже пильними, адже цілком може виявитися, що житло вам здаватиме не сам власник, а хтось із його родичів. Є таке поняття, як суборенда, тобто коли люди здають в оренду житло, яке теж у когось винайняли, часто лише на кілька діб, це доволі розповсюджений шахраями спосіб незаконної наживи. Коли ж з’явиться справжній власник і у вас виникнуть проблеми, грошей вже ніхто не поверне. Щоб не потрапити в халепу, підписуйте договір, у якому чітко оговорюйте всі можливі обставини.
Власність інколи приводить до розбрату. Тоді ситуація має такий вигляд: родич, знайомий або друг просить допомогти йому взяти кредит у банку під заставу вашої квартири. Перш ніж погодитися на таке, врахуйте, що за кілька місяців банк вимагатиме у вас розрахунку за гарантією. Родич чи знайомий може просто знизати плечима й показати порожні кишені.
Щоб не стати жертвою, потрапивши до розряду одурених через квартирне питання, дотримуйтеся елементарних правил безпеки. Якщо вирішили придбати житло – не поспішайте, перш за все оцініть всі можливі ризики. Потрібно мати витримку і не піддаватися "психозу”, який можуть вміло створювати продавці. У таких випадках дуже важливо, щоб незалежний фахівець, запрошений саме вами, сказав, – «зачекайте», і досконало перевірив пропозицію. Дійсно дуже рідко трапляються випадки, коли продавцям справді терміново потрібні гроші.
Не спокушайтеся заниженою ціною. Якщо ціна будинку, квартири чи дачі на 10-15% нижча у вашому районі чи місті за середньоринкову, запитайте у власника про причини «такої щедрості». Й перш ніж пристати на пропозицію, досконало перевірте документи. Якщо ж не впевнені у власних знаннях, зверніться до фахівців із оцінки нерухомості. В результаті комплексної перевірки знатимете про житло, яке збираєтеся купити, майже все.
Особливо звертайте увагу на термін володіння квартирою попередніми власниками. Обов’язково, має викликати вашу підозру, якщо житло пройшло не один продаж за кілька років. Під час підписання попереднього договору та перед внесенням задатку самостійно вивчайте всі документи на право власності, уважно, вдумливо прочитайте договір. Вимагайте характеристику з БТІ та технічну документацію, де зображено план квартири. Дізнайтеся про наявність дітей, людей похилого віку та всіх можливих співвласників. Факт передачі вами
грошей зафіксуйте документально.
Самотні літні люди – особливо ласий шматок для шахраїв, адже їх легко обдурити й вмовити продати житло, зігравши на потребі лікування або елементарного догляду. Через деякий час жертві пропонують написати на доглядача заповіт або договір довічного утримання, за яким квартира після смерті лишається за "благодійником”. Тож заповіт чи дарчу пишіть тільки на таких людей, котрих знаєте давно і яким можете повністю довіряти. Будьте обережними, обираючи нотаріуса. Саме юрист є ключовою фігурою під час оформлення договорів купівлі-продажу й саме тому шахраї самостійно залучають їх до своїх груп. Тож під час підписання документів нотаріуса запрошуйте самі, звертаючись до перевірених професіоналів.
Отже, абсолютної панацеї від шахраїв немає. Але ваша обережність у нових знайомствах і здоровий глузд дадуть певні гарантії, що в безпеці будуть не лише ваша нерухомість, а й — найважливіше  ваше  життя.
                                                                                                      Михайло Новосецький
Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 2584 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Gurd  
Коли вже нашим людям дійде, що ніхто окрім них самих, не захистить їх права? Але навіть знати свої права так ліньки, бо треба ж думати. Це не для нас! А проявити характер? "Мы ж не Хранция какая, чтобы смуту подымать!" - іронізував Леонід Філатов в казці про Федотя-стрільця. Так отож! cool

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail