П`ятниця, 19.04.2024



Головна » 2011 » Листопад » 10 » АГІТАЦІЮ В МІСТІ НЕ ЗАБОРОНЯЮТЬ
23:52
АГІТАЦІЮ В МІСТІ НЕ ЗАБОРОНЯЮТЬ
Минулого тижня до редакції звернувся представник ”Фронту змін”. З проханням підтвердити, чи спростувати інформацію про проблеми пов’язані з розміщенням агітаційних матеріалів партії в місті Яготин. Зокрема на площі танкістів. Аналогічна інформація є і у міської влади. Одразу виникло питання. Що це? Адже передвиборча агітація ще й не розпочалась. Звичайно агітаційну інформацію можна вести і в період між виборами. Але не потрібно створювати інформаційні приводи з фактично неіснуючих проблем. Просто порядок агітації має бути якось врегульовано. Що і зробила влада міста. Тож з метою не допущення спекуляцій з цього питання. Міською владою був прийнятий порядок розміщення інформаційних наметів  на території міста Яготин. Ним,з метою забезпечення конституційних прав громадян на вільне збирання, зберігання, використання, поширення інформації, та їх виборчих прав у відповідності до Конституції України, законів України «Про інформацію», «Про вибори Президента України», «Про вибори народних депутатів України», «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських,селищних, міських голів», «Про благоустрій населених пунктів».
  Розміщення інформаційних наметів (наметів, столів, рекламних засобів і т. ін.), для здійснення агітаційних, інформаційних, роз’яснювальних, рекламних заходів на території міста (окрім підприємницької діяльності) здійснюється у відповідності до цього Порядку та в спеціально встановлених для цього місцях.
Для розміщення інформаційного намету ініціатор, не пізніш ніж за п’ять днів, подає до виконавчого комітету міської ради заяву-повідомлення в якій зазначається:
- інформація про ініціатора розміщення інформаційного намету (назва політичної партії, блоку, громадської організації, ПІБ фізичної особи, засоби зв’язку );
- місце розміщення інформаційного намету;
- мета розміщення інформаційного намету;
- термін розміщення інформаційного намету;
- відповідальний за діяльність інформаційного намету.
З метою забезпечення благоустрою території місць розміщення інформаційних наметів та прилеглої території власник інформаційного намету зобов'язаний підтримувати в належному санітарному стані місце розміщення інформаційного намету, для чого встановити урну для сміття та прибирати прилеглу територію в радіусі 2 метрів.
Інформаційні намети встановлюються таким чином, щоб не пошкодити тротуарну плитку, асфальтове покриття чи інші елементи благоустрою.
За порушення цього Порядку (незабезпечення належного санітарного стану, засміченість території, пошкодження тротуарної плитки, асфальтового покриття чи інших елементів благоустрою) ініціатор (власник) встановлення намету притягується до адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою у порядку, передбаченому статтею 152 КУпАП.
Визначені місця для розміщення інформаційнихнаметів на території міста.
1.    м. Яготин, вул. Каштанова алея, 4 (поблизу приміщення Яготинського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства);
2.    м. Яготин, пров. Довженка, 1 (поблизу облаштованого торгівельного ряду);
3.    м. Яготин, вул. Переяславська, 16 (поблизу магазину «Господар»);
4.    м. Яготин, вул. Київська, 6-б (поблизу магазину «Прод/промтовари»);
5.    м. Яготин, вул. Сільгосптехніки, 3 (поблизу магазину Гарячий хліб);
6.    м. Яготин, вул. Мічуріна (поблизу автобусної зупинки, навпроти ДНЗ «Волошка»). 
Тож місця визначені. І ніхто, в тому числі влада, не зможе тепер перешкоджати розміщенню  інформаційних матеріалів жодною політичною силою. Правда місця перед виборами можливо потрібно буде переглянути, чи доповнити, щоб вони були більш доступними і всі були в рівних умовах.
Яготин інфо буде стежити за дотриманням прав різних політичних сил. Особливо під час виборчої кампанії. Щоб не було надано преференцій жодній стороні. В тому числі й провладній. Адже якщо агіт матеріали опозиції будуть на "задвірках", а агітація провладних сил на кожному кроці, то це теж буде не правильно.
Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 1970 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail