Субота, 20.04.2024



Головна » 2011 » Лютий » 7 » А ЯК У НИХ З ПАСАЖИРСЬКИМ ТРАНСПОРТОМ?
17:26
А ЯК У НИХ З ПАСАЖИРСЬКИМ ТРАНСПОРТОМ?
Поки місцева влада вирішує транспортну проблему в місті; ми вирішили поцікавитись: як функціонує міський транспорт в сусідніх з нами містах.

Бровари.

- В нас є 5 маршрутів,- каже працівник відділу економічного розвитку Броварської міської адміністрації, - є три комунальні автобуси, які здійснюють пільгові перевезення без обмежень, приватні перевізники беруть одного пільговика. На кожний маршрут встановлений свій розклад. У серпні минулого року, ми провели конкурс, на кожен маршрут виготовили паспорт маршруту, перевізники розробили графіки руху. Графік є досить зручним. Наприклад, на найбільш інтенсивному  маршруті № 5, інтервал складає 7-10 хвилин в часи пік та -15 хвилин в інший час,  та у вихідні. Раніше, коли їздили автобуси меншої місткості (газелі), інтервал становив 5-7 хвилин. Зараз, по умовах конкурсу, перевізники повинні ставити на маршрут автобуси в яких є не менше 18 посадкових місць.Вартість проїзду складає 1.50 грн. Скарг пасажирів майже нема. Вони є тільки стосовно перевізників, які
здійснюють перевезення до столиці.

Березань.

Як сказав у розмові з Яготин Інфо представник Березанської міської адміністрації Сергій Леонідович Зезенько - Зараз в Березані існують 7 маршрутів. Перевезеннями займаються приватні підприємці, та комбінат комунальних послуг, яке є , як видно з назви, комунальним підприємством. Розклад маршруток  в основному підлаштований під електрички. Вартість проїзду становить , як і в Яготині - 1.50 , але планується підняття тарифу до 2 гривень.  Для приватників квота пільговиків становить 2 чоловіки.

Бориспіль

- В нашому місті питання пасажирських перевезень вирішено вже років 7;- розповідає головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міської адміністрації міста Бориспіль,- для кожного маршруту встановлений розклад. Для початку кожен новий маршрут дається на обкатку ( 2-3 місяці). Їнтервал складає 3 хвилини. Тобто кожні 3 хвилини з центру міста відходить машина. На маршрутах де пасажиропоток менший( приватні сектори) інтервал становить 7 хвилин. Рішенням виконавчого комітету встановлено 2 пільговики на рейс.

Переяслав Хмельницький.

В Переяславі ми поспілкувались З Радіоненко Натальою. Вона є головним спеціалістом економіки та зовнішніх зв'язків міської влади. І ось що вона нам розповіла.
-  На даний момент у нас  розроблено і накатано 8 маршрутів (пп "Авто парт лайн") транспорт є регулярно і практично без збоїв. Лад навели років 6 тому. Раніше - каже пані Наталя - був хаос після шостої вечора транспорту взагалі не було. Тепер все добре. А у зв'язку зі зверненнями громадян. які працюють до 17 години та потім не встигають забрати своїх діток, та у зв'язку з тим, що багато заходів у місті проходить після 18 години, міська влада розробляє розклад за яким пасажирський транспорт буде їздити до 21, а деякі маршрутки до 23 години.
Отже, як бачимо, в інших містах хоч може і не все гаразд, але з транспортом все давно упорядковано. Також все написане ще раз є зайвим доказом того, що лише Яготин в цьому регіоні є досить нестандартним. Тож робимо висновки всі. І пасажири і влада. Давайте не будемо винаходити свій велосипед. Проблема пасажирських перевезень, не є чимось дуже складний. Вона вирішувана, за розумного збалансованого підходу.
Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 2257 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 2
2 admin  
Шановний Gurd. Дякую за коментарі. Звичайно ми спілкувались і з пасажирами. А саме головне що в згаданих у статті містах багато хто з Яготинців працює чи відвідує рідних знайомих. Особисто я майже кожного місяця буваю в Броварах та Борисполі і знаю як там з транспортом. А оскільки не знав які там розклади, чи є вони и так дальші, то і поцікавився у чиновників. І те що вони говорять не дуже відрізнялось від побачиного особисто.

1 Gurd  
Ну і що? Ну, похвалилися чиновники перед тим, хто не знає справжнього стану справ. А треба не їх питати, а пасажирів. Особливо пенсіонерів та інвалідів. Можна уявити, що хтось би з опитаних держслужбовців заявив: у нас такий бардак, що вашому Яготину і не снилося? Уявили, де б завтра був служитель стола і телефону?
На мій погляд, треба, щоб влада була владою: дав народ повноваження - дій і не оглядайся. Заважають? Звернись до того ж народу, мовляв, хочу зробити для вас тето й тето, а мені заважають Іваненко, Петренко, Сидоренко. Люде, допоможи реалізувати твої повноваження! От тоді й подивимося, що зможе зробити пацанва на "джиперах". І це, зрозуміло, стосується не тільки транспорту, а всього,що у компетенції влади.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail