П`ятниця, 29.03.2024



Головна » 2011 » Червень » 2 » 2 ЧЕРВНЯ ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ ЯГОТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. РОЗГЛЯНУТО БАГАТО ПИТАНЬ
19:24
2 ЧЕРВНЯ ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ ЯГОТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. РОЗГЛЯНУТО БАГАТО ПИТАНЬ
Другого дня літа не зважаючи на спекотний день Яготинські депутати все ж зібрались на чергову сесію. Адже попереднього разу обранці збиралися 31-го березня. Тож сесія була потрібна вже давно. Бо за період від минулої сесії зібралось достатньо питань, які потребували розгляду. Хоча не зважаючи на те, що сесії не було міська влада працювала плідно, злагоджено в напрямку виконань поставлених цілей для комфортного проживання громади міста Яготин. Це і реконструкція "меморіалу слави", і встановлення стели приуроченої до 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи, і проведення дня захисту дітей, і проведення благоустрою, і т. д.
На цій сесії були присутні 28 депутатів, представники громади, ЗМІ, комунальники та заявники по ряду питань. На порядку денному стояло 129 питань. Левова частка з них - земельні питання, які були попередньо розглянуті на відповідній земельній комісії, тож прийняті пакетом. Перед розглядом порядку денного була розглянута заява депутатів міської ради Івахно Н. В. та Малиш Н. М з проханням внести до порядку денного питання про недовіру чинному Кабінету Міністрів. Ясно що депутати таке питання не внесли до порядку денного. І не тому, що хотіли чи не хотіли. Просто такі питання, згідно діючого законодавства, не є в їхній компетенції. Тож далі депутати перейшли безпосередньо до питань внесених на сесію.
Першим розглянутим питанням стало питання про затвердження виконання бюджету Яготина за перший квартал цього року. Це питання попередньо розглядалося на комісії тож проблем з його прийняттям не виникло. Як із розглядом й другого питання (про направлення вільних лишків бюджету) Тут тільки додамо, що вільні кошти направили на капітальний ремонт дитячого садка № 4, на розрахунки за електроенергію іншим дит садкам та на огорожу кладовища на заріччі (10 тис грн).  Далі стояли питання по передачі на баланс ЖЕКу меморіалу Чорнобильської трагедії та дит майданчиків. Розглянуто також питання про напрямки роботи з молоддю. Після цього виступ мав Сергій Олександрович Овчаренко. Його доповідь стосувалась програми по забезпеченню населення транспортними послугами. Ця програма включає: організацію та надання якісних послуг у тому числі й пільговим категоріям населення і є прерогативою міської влади, а соц захист прерогатива Управління соц захисту. Тож поки неясно як саме будуть організовані перевезення пільговиків. Але це цікава тема яка потребує окремої статті, яку готує наш портал. Торкнулись обранці й проблем таксі в місті. Адже не секрет - таксі в нас найдорожче. Але це питання вирішили доопрацювати оскільки не зовсім ясно який вплив можуть мати депутати на таксистів.
Потім депутати розглянули питання використання житлових приміщень по вулиці Заріччянській. Згадані приміщення є гуртожитками №1 та №2. Люди там проживають роками. А приватизувати помешкання не можуть. Плюс  ці приміщення давно потребують ремонту, а кошти на нього люди не можуть вкласти, бо воно не приватизоване. Тому дипутати пішли на зустріч цим мешканцям проголосувавши відповідний прект рішення.
Після, депутати передали автомобілЬ-сміттєвоз з балансу ЖЕКа на баланс К П "Комунальник ", а приміщення медичного училища по вулиці Вокзальній в комунальну власність міста.
Далі на сесії знову постало питання стосовно подальшої долі центру для біженців. Вирішено, що треба звернутись до обласної адміністрації з клопотанням про внесення змін в указ Президента що до цього питання. І при позитивному результаті взяти цю установу в комунальну власність із подальшим перепрофілюванням ії або в медисне училище, або в інше значуще для соціальної сфери. В усякому разі поки стоїть питання про не розміщення в Яготині цього пункту для біженців.
Потім депутати розглянули заяви громадян на встановлення МАФів, та цілу низку земельних питянь. Після чого завершили роботу.
Наступна сесія відбудеться вже цього місяця.
Переглядів: 1895 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 admin  
Про це буде окремий матеріал

1 Gurd  
Парни, а почему ни слова о Свято-Троицком соборе? Неужто неудобная тема? Для Кирюхи Гундаева и его яготинских вассалов? Тщательнее, надо, парни!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 206




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1282]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail