Субота, 20.04.2024



Головна » 2011 » Січень » 26 » 25 січня відбулася чергова сесія Яготинської районної ради
00:34
25 січня відбулася чергова сесія Яготинської районної ради
Як і було  заплановано. 25 січня відбулася четверта сесія Яготинської районної  ради  VІ скликання. Першим питанням на  черговій сесії було визнання повноважень депутата районної ради Малюги Олександра Івановича в зв`язку з відмовою Малюги Віктора Івановича від повноважень депутата. Адже, як ми знаємо, Малюга В.І. був обраний сільським головою села Фарбоване. Після цього Боліла Галина Василівна виступила з доповіддю про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Яготинського району за 2010 рік. Після говорив Косяченко Сергій Олександрович, який відмітив зрушення підйому виробництва , також зробивши акцент на сприянню приходу інвесторів в Яготин і Яготинський район. Боліла Галина Василівна виступила з Програмою соціально-економічного та культурного розвитку Яготинського району на 2011 рік. Власне за нею 7 січня був переданий шкільний автобус селу Ничипорівка. Наступним селом, якому передадуть автобус, може стати Лемешівка. В цьому селі хочуть зробити школу, яка  ослуговувала б  і Лемешівку, і Годунівку, і Гензерівку. Зараз в Супоївці навчається 72 учні, а в Сотниківці – 62. Раніше в СЗОШ №3 навчалося 1500 школярів, на даний час – 800. А в Райківщині всі батьки учні одностайно відмовились від сільської школи на користь «третьої» міської, бо рівень навчанняв їхній школі дуже низький. Програма була  прийнята одноголосно. Дворецька Тетяна Миколаївна (зав відділом освіти) акцентувала увагу на  розширенні дитячих навчальних закладів у Яготині. Зокрема за рахунок приміщень садків, які  в свій час  було здано в оренду, І зараз дуже важко повернути. Проект рішень було прийнято  також одноголосно. Далі депутати перейшли до питання про стан дотримання законності, та про результати діяльності прокуратури  Яготинського району. Прокурор Яготинського району у своєму  виступі зазначив, що кримінальна обстановка в районі повністю контрольована. В продовження теми боротьби із злочинністю свій звіт зачитав Прокопенко Олексій Миколайович . В ньому йшлося про стан боротьби зі злочинністю, охорону громадського порядку та результати діяльності правоохоронних органів на території Яготинського району за минулий рік. Пан Прокопенко зазначив, що за 2010 рік  в райвідділі зареєстровано  2015  заяв та повідомлень про злочини та інші пригоди   проти 1848 за аналогічний період 2009 року. З них 345 повідомлень, які не містять явних ознак злочину. Всього за минулий рік на території району  скоєно - 222 злочини проти 200 у 2009 році, з цих 222 злочинів - 140 скоєно в місті Яготин, та  81 в районі. Тож рівень злочинності зріс на 11,0 %. Всього за звітний період по 159 злочинах встановлено особу. За вказаний період розслідувано 171 злочинів. Відсоток по розслідуваних справах становить 69,5 % , це вижче  середньо обласного рівня (50,7 %).  За 12 місяців 2010 року на території району скоєно 108 злочинів проти власності, а саме:
      81 крадіжка, з яких 44 крадіжки залишаються нерозкритими.
      12 грабежів з яких 4 не розкрито
      8 розбоїв, з яких 3 залишаються нерозкритими.  
      4 шахрайство – 1 не розкрито.
      2 вимагання – розкрито.    
      2 підпали – нерозкриті 
За цей же період на території Яготинського району скоєно 20 злочинів проти життя та здоров’я людей, а саме:
3 – ТТУ, що спричинило смерть потерпілого – розкрито.
5 – ТТУ,  розкрито.   
11 – тілесних ушкодження середньої тяжкості – 6 не розкрито.
1 – тілесні ушкодження середньої тяжкості з необережності – розкрито
Не останнє місце в доповіді полковник  міліції Прокопенко відвів боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Нак кінець 2010 року  на території району виявлено та зареєстровано 67 фактів незаконного обігу наркотичних засобів, з яких по тридцяти порушено кримінальні справи  ( у 2009 році таких справ було 52).
За 12 місяців 2010  в розшуку перебувало 5 злочинців, протягом року було розшукано 2 злочинці. Станом на 31.12.2010 – в розшук  лишалося 3 злочинці. Також пан Прокопенко додав, що за 2010 рік складено  1325 адміністративних протоколів. Після Начальника  Яготинського РВ, з доповіддю про Програму боротьби із захворюванням на туберкульоз на 2011 рік, про Яготинську районну Програму профілактики та лікування серцево-судинних захворювань на 2011-2013 роки, про Яготинську районну Програму профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2011-2013 роки виступив головний лікар Яготинської Центральної Районної лікарні Шулла Іван Томашевич. Фінансування згаданих програм планується , коли будуть надходження до районного бюджету.
Кононенко Наталя Анатоліївна виступила з питанням – про Яготинську районну Програму соціальної підтримки сімей, дітей та молоді на 2011-2015 роки, а директор Центру зайнятості Яготинського району Полежака Олег Віталійович – про Програму організації оплачуваних громадських робіт у 2011 році в Яготинському районі. Про комплексну цільову Програму розвитку дитячо-юнацького футболу та футболу серед інших верств населення в Яготинському районі на 2011-2014 років виступив начальник відділу спорту і фізичної культури Яготинської райдержадміністрації Шевченко Сергій Іванович.
Крім зазначених питань були прийняті рішення й по менш дискусійних питаннях  а саме:
Про затвердження Програми розвитку системи культури Яготинського району на 2011-2015 роки.
   -    Про затвердження Програми розвитку малого підприємництва у Яготинському районі на  2011-2012 роки.
   -    Про затвердження  плану  роботи Яготинської районної ради на 2011 рік.
   -   Про внесення змін до рішення сесії Яготинської районної ради від 16.11.2010 р.             № 09-01-VІ  « Про утворення постійної депутатської комісії Яготинської районної ради  з питань інвестицій та підприємництва, затвердження її складу та обрання голови».
   -   Про внесення змін до рішення сесії Яготинської районної ради від 16.11.2010 р.                 № 06- 01-VІ  « Про утворення постійної депутатської комісії Яготинської районної ради  з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та екології, затвердження її складу та обрання голови».
   -   Про внесення змін до рішення сесії Яготинської районної ради  від 16.11.2010 р.                 № 02- 01-VІ  « Про обрання лічильної комісії ».
   -    Про затвердження положення про помічника-консультанта депутата Яготинської районної ради.
   -    Про внесення змін до рішення сесії Яготинської районної ради від 17.12.2010 р.                 № 25-02-VІ  «Про структуру виконавчого апарату Яготинської районної ради».
   -    Про прийняття у спільну власність територіальних громад міста та  сіл району об’єктів комунальної власності сільських територіальних громад.
   -    Про готовність прийняття Жоравської ЗОШ І-ІІІ ступенів до спільної власності       територіальних громад міста та сіл району.
           -   Про готовність прийняття Сулимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів до спільної власності            територіальних громад міста та сіл району.
           -   Про готовність прийняття Кулябівської ЗОШ І-ІІ ступенів до спільної власності       територіальних громад міста та сіл району.
           -   Про готовність прийняття Годунівського НВО ЗОШ І ступеня – дитячий садок до спільної власності територіальних громад міста та сіл району.
           -   Про готовність прийняття Засупоївської ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок до спільної  власності територіальних громад міста та сіл району.
           -    Про внесення змін до рішення сесії Яготинської районної ради від 24.09.2010                  № 500-48-V  «Про затвердження Статуту Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості Яготинської районної ради Київської області».
           -   Про внесення змін до рішення сесії Яготинської районної ради від 24.09.2010                           № 502-48-V  «Про  затвердження Статуту Лемешівської загальноосвітньої школи                   I-Ш ступенів Яготинської районної ради Київської області».
            -  Про внесення змін до рішення сесії Яготинської районної ради від 24.09.2010                    № 510-48-V  «Про затвердження Статуту Яготинського дитячого будинку „Віночок” Яготинської районної ради Київської області».
            -  Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які передані у власність громадянам для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що передбачені для передачі в оренду ТОВ "Спецтехніка”.
            -  Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки,   яка передбачена для передачі в оренду ДП "Лан” ТОВ "Агро Інвест Україна”.
            -  Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які передбачені для передачі в оренду ТОВ "Агрофірма Дружба”.
            -  Про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які передбачені для передачі в оренду ТОВ «Земля і воля» для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, в адміністративних межах Лозовоярівської сільської ради.
            -  Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які передбачені для передачі в оренду ТОВ «Агрістейт».
Оскільки  по перерахованих питаннях депутати мали підготовлені проекти рішень, то рішення по зазначених питаннях приймались одноголосно.
Ігор Лєвін

Категорія: Статті та аналітика | Переглядів: 3087 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail