Середа, 24.04.2024



Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Сергій Міщенко: «Мені пропонували 30 мільйонів, щоб я відмовився від закону про спадщину»
14:53
Сергій Міщенко: «Мені пропонували 30 мільйонів, щоб я відмовився від закону про спадщину»

20 жовтня став визначним днем для українців, особливо для тих, хто живе у сільській місцевості. Адже саме цього дня вкотре було підтримано Закон про спадщину, автором якого є народний депутат Сергій Міщенко. Спікер Олександр  Турчинова одразу направив доку3мент на підпис Президенту України. Нагадаємо, що цей закон вже був прийнятий 29 травня, однак на підпис пішов не оригінал, а сфальсифікований варіант.
І от  20 жовтня на пленарному засіданні Верховної  Ради закон про спадщину був знову внесений до порядку денного. «Питання не в законі про спадщину, а питання в тому, щоб його підписали. Тому що ми 29 травня 243 народних депутата його вже прийняли, це повторення його голосування. І його не відправляють на підпис, а відправляють інший – Януковича. Зараз ми підтверджуємо його знову й знову. І ми будемо вимагати, щоб як тільки приймуть – відразу його підписав Турчинов і негайно відправив на підпис Президенту. Слава Україні!» - промовив з трибуни Сергій Міщенко
Хвилина… – і перемога! 254 депутата підтримали закон і він був відправлений на підпис до спікера та Президента. В очах автора та головного бійця за справедливість у цій сфері  можна було прочитати не просто радість, а надію на те, що цього разу все пройде законно і вся корупційна схема провалиться з тріском.
Про особливості та перспективи цього закону ми вирішили поговорити безпосередньо з його автором, народним депутатом на 98 окрузі Сергієм Міщенком.
-    Вітаємо, Ваш закон про спадщину прийнятий. Як саме він впливає на спрощення процедури оформлення спадщини?
-    Ви знаєте, це, напевно, перший крок до реальної боротьби з корупцією, тому що ми знешкодили фактично цілу піраміду, яка заробляла свої гроші на звичайних людях, які за десятки тисяч гривень купляли самі у себе хату, земельну ділянку, пай. Що це означає? Це означає те, що на цих людях мали зиск і оцінщики, і ті інформаційні центри, які брали за послуги, довідки. Також наживалися на бідних людях нотаріуси. І тому ця корупційна піраміда зараз знешкоджена. Вона перестане діяти і тепер не потрібно буде для дітей, батьків, подружжя, рідних братів і сестер, баби, діда, онука, правнука платити тисячі і тисячі гривень за свою спадщину. І це найголовніше, чого зараз ми добилися цим законопроектом.
-    У законі передбачається альтернатива оформлення спадщини для сільської  місцевості. У чому вона виявляється?
-    Це альтернатива звернення чи до нотаріуса, де величезні черги, чи до сільради, щоб оформити спадщину. Для цього необхідно, щоб держава і місцеве самоврядування все зробили, щоб такі уповноважені особи сільради були на місцях, щоб було забезпечено відповідним чином: комп’ютеризація, архіви, бази даних, навчання. І тому зараз на себе держава повинна взяти зобов’язання, щоб у сільського мешканця була альтернатива оформлення не роками цієї спадщини, тому що в чергах роками стоять люди. А можна було звернутися до своєї сільради і за декілька днів оформити цю спадщину.
-    Чи не найбільше всіх цікавить питання: скільки раніше треба було заплатити за оформлення спадщини і як зміниться оплата після прийняття закону?
-    Наприклад, візьмемо звичайну хату, яка побудована в 60-х чи 50-х роках десь в селі за 100, за 200 кілометрів від Києва, земельна ділянка біля цієї хати, пай -  то на це все переоформлення необхідно було до 20 тисяч гривень. Оскільки  переоформлення йде постійно (з батька на сина, з сина на онука, з онука на правнука), то так ця хата, земельна ділянка й  пай постійно купляється у своєї ж сім’ї. Держава нічим не допомогла цим людям в тому, щоб побудувати цю нерухомість, але з неї такі гроші знімають. І тому зараз не буде оцінки для цієї категорії, не буде братися 5%-ий податок та інші невиправдано величезні платежі. Оце реальна боротьба з корупцією.
-    Cкільки на цих махінаціях заробляли так звані ділки?
По нашим підрахункам такі ділки в місяць сотні мільйонів доларів отримували: це тіньових коштів. А держава фактично нічого не отримувала, тому що взявши, наприклад, що для першої черги спадкоємців (це діти, батьки і подружжя) у них взагалі в законі не було передбачено навіть до прийняття цього закону оцінки майна. Але оцінку цю брали. Для чого? Для того, щоб отримувати ці кошти.
-    Ви вже більше 5 років добиваєтеся прийняття свого закону, який не просто спрощує процес оформлення спадщини, а й економить кошти звичайних українців. Кому, на Вашу думку, цей закон був не вигідний?
-    Я вважаю, що та боротьба зі мною на протязі більше 5 років, яка точилася навколо  мого закону, це не просто боротьба за закон за спадщину – це боротьба за сотні мільйонів доларів кожен місяць, які втрачають корупціонери. Ці ділки ж ділилися багатомільйонним врожаєм з тими,  хто давав їм можливість працювати на цій ниві - тобто з чиновниками від різних міністерств, від різних державних структур. І завдяки тому, що побирали, забирали останнє у людини, яка роками копила ці кошти, залазила в борги для того, щоб переоформити цю спадщину. Але ця спадщина не один раз оформляється – вона оформляється постійно, на протязі життя людини.
-    Чи були спроби домовитися з Вами, щодо неухвалення Закону «Про спадщину»?
-    Так, це правда. Мені запропонували за так звану відстрочку -  30 мільйонів доларів у рік. Загалом, як мені зізналися ті хто пропонував таук суму, щороку їх прибуток з оформлення спадщини складає приблизно 100 мільйонів доларів.  Більше того, один з тих хто заробляє на спадщині цього разу активно агітував за ухвалення мого законопроекту. Ви тільки уявіть, скільки тіньових грошей відмивалось у цій сфері. А мій закон повністю руйнує цю корупційну піраміду – відповідно лишає цих злодіїв величезних статків. Найцікавіше, що один з тих, хто мені запропонував ці кошти, цього разу активно з трибуни захищав мій законопроект.
Для них закон про спадщину, як кістка в горлі.  І чомусь вони вирішили, що зможуть купити мене. Та ніколи! Совість не можна купити чи продати! Мені довіряють люди і ця довіра безцінна.
-    Чи є інші корупційні піраміди?
Корупційні сфери є й у земельному законодавстві (землевпорядні організації) і така ж сама піраміда: збирають мільйони доларів за те, щоб оформити земельну ділянку біля хати і її приватизувати: що у нас написано безкоштовно. Але це корупційна схема по оформленню земельних ділянок – вона існує, її ніхто не прибрав. Теж законопроект мій існує для того, щоб прибрати цю корупційну схему.
Те ж стосується монопольних організацій, таких як Київоблгаз, Київобленерго. Та всі обленерго і облгази заробляють теж мільйони доларів на те, що коли була держава, за це не брали у людей кошти: це і оформлення всяких різних проектів, які не потрібні, на котли, на газові колонки, на те ж саме місце поставити газовий котел (три з половиною тисячі, щоб замінити один газовий котел на інший).
Що вже говорити про довідки, за які беруться по 50  гривень з людей за те, що працівник просто напише довідки, попередньо нічого не оглянувши. Можна сказати, що вимагає хабар.  Але у договорі написано, що це безкоштовно. А ви уявіть: з кожного взяти по 50 гривень. Та це мільйони будівель та мільярди грошей. Всього 50 гривень, але якщо зібрати з усієї країни та з кожної хати, то це будуть мільярди.

 

Переглядів: 2308 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 211




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail