Вівторок, 16.04.2024



Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Найбільший скарб – життя і здоров'я матері і дитини ( В Яготині знову працює пологове відділення)
16:55
Найбільший скарб – життя і здоров'я матері і дитини ( В Яготині знову працює пологове відділення)
Життя людини – безцінне, і найбільше це відоме тим, на чиїх очах відбувається диво народження дитини – лікарям-акушерам.
Тож, познайомитися ближче з роботою тих, хто стоїть на його сторожі вирішила і заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань Г.М. Третяк, яка з робочим візитом 22 жовтня завітала до пологового відділення Яготинської ЦРЛ, що після проведення поточного ремонту знову розпочало свою активну діяльність.
Наразі, за словами завідуючої відділенням Світлани Аркадіївни Лакей, у пологовому відділенні налічується 20 ліжко-місць, Відділення має  2  індивідуальні  пологові  зали  та  1  пологову   залу  для  партнерських  пологів.   Тут і ліжко-трансформер  для  пологів  та   монітор  для  прослуховування  серцебиття  плоду,  столик  з  підігрівом  для  новонароджених.   Пологовий  зал  для  партнерських  пологів  забезпечений  м’ячами,  шведською  стінкою  та  гумовими  килимками  для  полегшення  народження  дитини.   Палата  новонароджених  має  кувези  для  недоношених  діток.  Палати  обладнані  для  сумісного  перебування  дитини  з  матір’ю.  У  пологовому   відділенні  Яготинської ЦРЛ  створені усі  умови для забезпечення концепції безпечного материнства,  профілактичних  захворювань  матері та дитини, суть яких у впровадженні сучасних технологій безпечного материнства, відмова від рутинних необґрунтованих методик обстеження під час вагітності та пологів. Досвідчені і професійні лікарі, акушери, медсестри, молодший медичний персонал -  всі члени колективу вдень, і вночі дбають про своїх дорослих і малих пацієнтів, адже народження дитини - це не лише радість, а й висока відповідальність. Головне їх завдання і призначення, починаючи від кабінету планування сім’ї і до пологового та дитячого відділення, полягає у збереженні і покращенні здоров'я жінки та дитини, зменшення ризику післяпологових ускладнень.
«Одним з показників якості надання  акушерсько-гінекологічних послуг є те, що до нашого пологового відділення їдуть народжувати жінки з сусідніх районів», зазначив заступник головного лікаря з медичної частини О.М. Михайленко.
У цьому відразу змогла переконатися Галина Михайлівна, поспілкувавшись з мамою-породілею, яка до речі сама є лікарем-невропатологом і працює в Баришівській ЦРЛ, Наталею Бобро. Завдяки уважному ставленню, а головне, кваліфікованому персоналу та безпосередній участі районного акушера-гінеколога Світлани Аркадіївни Лакей, вчора світ побачив третій син Наталії – Сергій. Поцікавившись станом почуття мами та побажавши новонародженому богатирського здоров'я, гостя познайомилася з пацієнтами іншої палати, де перебувають жінки  лише в очікуванні народження дитини, і зовсім не дивно, що й тут знаходилася ще одна пацієнтка, але вже із Згурівського району.
Протягом 9 місяців  2013 року в  пологове  відділення  поступило  106  жінок з Київської області (Згурівський, Баришівський, Переяслав-Хмельницький райони та ін..), 10 жінок з  м. Києва та 17 - з інших областей України,  що  склало  32  %  від  всіх  пацієнтів.
Збільшується кількість чоловіків, які готові бути поруч з дружиною, як то кажуть «і в горі, і в радості» переносити всі випробування вагітності. Тож і в нашому місті продовжується практика ведення сімейних, партнерських пологів, які просто перестали бути унікальними. За  9  місяців  2013  року  в  пологовому  відділенні   прийнято  302  пологів,  народилось  306  немовлят,  з  них  4  двійні.  
Практика проведення «партнерських» пологів  з  кожним  роком  зростає.   Так,  за  ІІІ  квартал  2013  року  таких  пологів  біло 208. Всього  у  відділення  перебувало 419  жінок.
Чоловік тут не тільки може підтримати свою половину у найважчі моменти, а й почути маля, ще до його появи на світ.
«Професія лікаря-акушера потребує величезних сил, скрупульозності, самовіддачі та самоконтролю, адже саме від них залежить здоров'я, а головне життя не просто людини, а й нації», - зауважила заступник голови РДА, «Адже охорона здоров'я  направлена не лише на зміцнення здоров'я пацієнтів, а й на зниження і профілактику дитячої та материнської смертності, на покращення демографічної ситуації. Саме тому Національний план дій, «Нове життя. Нова якість охорони материнства й дитинства», отримав своє продовження і в медичній реформі. Нині, завдяки тісній співпраці влади та закладів охорони здоров'я, ми спостерігаємо підвищення якості та доступності надання медичних послуг саме у цій галузі. Ми щойно побачили відлагоджену роботу пологового відділення ЦРЛ. Крім того,  25 закладів у  всіх населених пунктах району та 140 працівників первинної ланки медицини  дбають про здоров'я наших жінок безпосередньо на місцях. Хочу зазначити, що якість медицини полягає не лише в наявності високваліфікованих фахівців, новітнього обладнання, а і в забезпеченні належних умов для «послідовників Гіппократа». І в цьому питанні слід відмітити той факт, що питання це розглядається всебічно. Так, Главою держави і Урядом передбачено, що з січня 2014 року випускники-медики, які направлені на роботу до сільської місцевості отримуватимуть «стартові виплати» у розмірі 10 мінімальних зарплат, у районі – розпорядженням голови райдержадміністрації теж затверджена Програма соціальних стимулів для медиків, і в самих закладах створюються комфортні умови для працівників - вагомим доказом є оновлена і обладнана  кімната гігієни для медичного персоналу у пологовому відділенні. Здоров’ям пацієнтів повинен опікуватися щасливий лікар у комфортних умовах. Тож це питання має особливу вагу»

Категорія: Новини Яготина та району | Переглядів: 3062 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
РАДІО+TV+КІНО ONLINE
ОПИТУВАННЯ
ЧИ ПОТРІБНІ СВІТЛОФОРИ В ЯГОТИНІ?
Всього відповідей: 210




КУРС ВАЛЮТ ВІД ЯГОТИН ІНФО
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua


Приватні оголошення
[14.02.2017]
Оренда
[26.01.2017]
комп'ютер настільний в комплекті
[23.01.2017]
Пошук акторів для телевізійної передачі
[17.08.2015]
Продам двухкомнатную квартиру в г.Яготине в районе ЦИНС
[12.08.2015]
Ліса будівельні
[07.08.2015]
Робота для водіїв в Польші
[06.08.2015]
Продам залізобетонні плити
[30.07.2015]
Продам саморобний зварювальний апарат
[30.07.2015]
Дитяче дозвілля
[28.07.2015]
Продаеться будинок


По категоріям
Статті та аналітика [147]
Новини Яготина та району [1283]
Новини регіону [51]
Спорт [157]
Молодіжна сторінка [9]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Логін:
Пароль:

mail